Andělská slavnost

  • Rubriky příspěvkuAkce LD
  • Čas na čtení:9 minuty čtení

Andělé se slétli první adventní víkend do dětského domova v Krompachu, aby společně oslavili již 22. ročník Andělské slavnosti. Nastal tak čas plný radosti, kouzelných chvil a především vzájemné pospolitosti. 

Slavnost tradičně zahájil anděl, který nám svěřil andělské světlo, jež nás provázelo po celou dobu slavnosti. Následovalo představení „Potkali se u Betléma“ Divadla Šapitó. Sobotní dopoledne strávily děti na tvořivých dílnách, kde si vyrobily různé vánoční ozdoby a dekorace, svíčky a lucerničky. 

Divadlo Brambůrky nám přivezlo „Červenou Karkulku“ a také skvělý nápad, že loutky je možné vyrobit z věcí, které jednoduše najdeme doma v kuchyni. Na divadlo navázala představení, která si pro nás připravily děti z dětského domova. Bylo to krásné a dojemné, pohádka Popelka navíc velmi vtipně zakončila pásmo vystoupení. Děti sklidily veliký potlesk a podporu od profesionálních divadelníků, že se nemusí bát své divadlo ukázat více divákům.  

Odpolední adventní setkání na nádvoří dětského domova bylo ve znamení sněhu a větru. Vážíme si tedy všech, kdo vydrželi, zazpívali si s dětmi koledy a shlédli ohnivou show.  

A pak již nás čekal zlatý hřeb večera – slavnostní andělská hostina. Pod blankytně modrými nebesy se sešlo na 90 andělů (všichni v bílém), aby si užili dobroty, které připravila firma Sodexo, s.r.o., dlouhodobý partner Andělské slavnosti. Krokety, nugety, salátové mísy a hlavně čokoládová fontána byla pro děti tou pravou tečkou za slavností. Andělské světlo jsme vrátili zpět andělovi, který dal dětem na památku andělskou hvězdičku a všem nám zamával svými velikými křídly. Jsme vděčni za krásný čas, na který budeme dlouho vzpomínat. Rádi bychom poděkovali všem účinkujícím a zapojeným partnerům, vše pracovníkům dětského domova a také všem dětem, které nám s přípravou slavnosti hojně pomáhaly. 

Veliké díky patří našim dobrovolníkům, bez nichž bychom slavnost nemohli realizovat – Alici, Míše, Týně, Honzovi a Martinovi, díky Matějovi, který spolu s Anežkou a Luckou po delší době do Krompachu opět zavítali a veliké díky Lucii, Jiřímu, Sofii a Tobiášovi, tedy těm, co slavnost před více jak 22 lety založili a stále se za námi do Krompachu vracejí. 

Děkujeme také Nadaci Terezy Maxové dětem, že jsme mohli tuto tradiční akci uspořádat.