Knihovna Letního domu

  • Rubriky příspěvkuKnihy
  • Čas na čtení:2 minuty čtení

Do knihovny v uplynulém roce přibyla řada zajímavých knížek. Průběžně o nich informujeme na facebooku (odkaz ZDE) a instagramu Letního domu.

Jde například o 3 výtisky loni vydané knížky Děti to chtěj vědět taky, které nám poskytla nezisková organizace Konsent, která pomáhá bořit mýty o sexu a sexuálním násilí. Kniha nabízí v pěti kapitolách řadu faktů, inspirace k hovorům, příklady modelové komunikace i ukázky příběhů. Součástí knihy jsou také rozhovory s odborníky, kteří se specializují na určitý aspekt sexuální výchovy.

Dále kniha Co se ti stalo?, která formou rozhovoru americké moderátorky a herečky s psychiatrem, který se zaměřuje na dětské duševní zdraví a neurovědu, čtivou formou seznamuje čtenáře v následky a projevy a léčením traumatu. 

Nejnovějším přírůstkem je Náhradka – kniha o dětech, které nemohly vyrůstat se svými biologickými rodiči. Je plná příběhů a dočtete se v ní také o terapeutickém rodičovství.

Všechny knihy jsou k dispozici pracovníkům i klientům Letního domu, i dalším spolupracujícím kolegům. Přijďte se podívat, jaké jiné zajímavé knížky tu máme!