Letní pobyt „Cesta na Olymp“

  • Rubriky příspěvkuPobyty
  • Čas na čtení:23 minuty čtení

První letní pobyt s dětmi z dětských domovů je za námi. I tentokrát jsme zavítali do starověkého Řecka a setkali se s naší průvodkyní Pereditou.

Ta se rozhodla vydat se na Olymp za svým otcem, a zjistit, čeho je vlastně bohyně. Cestou měla zažívat různé překážky a tak poprosila naše děti o pomoc. Nejdříve se musely na cestu vybavit a pečlivě zvážit, na co mají peníze, a jestli je utratit za věci potřebné, anebo za sladkosti.

Potom jsme hledali naše silové zvíře, naše silné stránky a vlastnosti, na kterých bychom si přáli pracovat. K tomu nám pak pomohl trénink vůle – museli jsme se trochu překonat fyzicky i psychicky, a myslím, že se nám to dost dařilo. Nakonec jsme si nacvičili pár konfliktních situací, a to už jsme byli připraveni.

Vyrazili jsme na Olymp a po mnoha zkouškách tam s Pereditou dorazili. Potkali jsme tam samotného Dia, který prohlásil Pereditu za bohyni naděje, a poslal ji na zem, aby ji spolu s dětmi rozdávala potřebným lidem. Pobyt zas rychle utekl, hodně jsme toho společně zažili a věřím, že jsme se i lecčem posunuli dál…